Kies de energie die past bij de taak.


De ontwikkelingen op het gebied van energiedragers voor vrachtwagens volgen elkaar snel op. Wat wordt de nieuwe standaard?
Batterijen, hybride, waterstof, biogas of toch iets anders, en hoe voorkom je dat je inzet op de verkeerde technologie?

Iedere vorm van transport kent zijn eigen uitdaging, en iedereen is op zoek naar een oplossing die de flexibiliteit van een diesel voertuig biedt. De af te leggen afstand, het laadvermogen, Total Cost of Ownership en milieu impact zijn belangrijke factoren die invloed hebben op het behalen van de doelstellingen van uw organisatie en het voldoen aan de wettelijke eisen.

Wat is de oplossing?


Ongeacht of je op zoek bent naar 100% elektrische distributie binnen een straal van 50 km of 1.000 km wilt afleggen voor lange afstand vervoer. Met de Smesh-E-Axle heb je gegarandeerd minder CO² uitstoot en lagere kosten.

De Smesh-E-Axle elektrische aandrijflijn wordt aangedreven door een modulaire brandstofcel die past bij de taak waarvoor de vrachtwagen wordt ingezet. Modulariteit is essentieel omdat vrachtwagens lange tijd meegaan, 10 jaar of 1 miljoen kilometer is gebruikelijk, en de technologie zich snel verder ontwikkelt, denk bijvoorbeeld aan de energiedichtheid van batterijen of de productiekosten van waterstof.

“Wij zorgen ervoor dat de vrachtwagen beschikt over de juiste energie,
precies zoals u dat gewend bent.”

RENS DE ROON | COMMERCIEEL PROJECT MANAGER SMESH

Dus elektrisch aandrijven is dé oplossing maar omdat de lange afstand met batterijen economisch nog niet rendabel haalbaar is, kiezen we voor een andere oplossing. Onze modulaire aanpak zorgt ervoor dat de verschillende energiedragers niet met elkaar concurreren maar juist samenwerken. We gebruiken een beperkte set aan batterijen die als buffer werkt en het mogelijk maakt lokale distributie 100% elektrisch uit te voeren. Buiten de milieu zone schakel je automatisch over naar de juiste range extender.

Of je nu kiest voor CNG, LNG, waterstof, diesel of iets anders, de vrachtwagen is altijd zuiniger en milieuvriendelijker. Dankzij de buffer van batterijen opereert de range extender onder nominale belasting. Door het ontbreken van pieken werkt deze zeer zuinig en gaat langer mee. Kies wat nu het beste past bij de uit te voeren werkzaamheden en bedrijfsdoelstellingen, en schakel weer over als dat voordeel biedt.