Het grote ideeTransporteurs in (inter)nationaal vervoer en zwaar transport staan voor de uitdaging om de uitstoot van CO², stikstof en geluid te reduceren. Om de overstap van Diesel brandstof naar duurzame energiedragers te kunnen maken zoeken ondernemers naar vrachtwagens die rendabel én praktisch inzetbaar zijn.

Inmiddels worden er steeds meer vrachtwagens geïntroduceerd die rijden op duurzame energiedragers zoals waterstof, batterijen en alternatieve (bio-)brandstoffen.
Wat hebben deze technologieën gemeen? De elektrische aandrijflijn!

Vandaag de dag ligt de focus op verduurzaming van licht en stedelijk transport. Voor vrachtwagens boven de 16 ton is er nog geen praktisch toepasbaar alternatief dat kan worden ingezet voor zwaar en lange-afstandsvervoer. Dit komt omdat de ‘duurzame’ vrachtwagens die nu op de markt worden gebracht niet efficiënter werken maar juist meer motorvermogen hebben, sneller optrekken en veel zwaarder zijn dan Diesel vrachtwagens.

Smesh-E-Axle kijkt verder en ontwikkelt een elektrische aandrijflijn die veel efficiënter én krachtiger is dan de huidige aandrijflijnen, ongeacht welke energiedrager er gebruikt wordt.

“In eenvoud schuilt de grootste kracht om duurzame oplossingen
voor grote vraagstukken te creëren.”

Leon Lauwers | Uitvinder van de Smeshgear

Na 100 jaar trouwe dienst is het tijd om te breken met de traditionele vrachtwagen aandrijflijn: Groot, zwaar, inefficiënt en niet goed genoeg om als basis te dienen voor de uitdaging die voor ons ligt.

De nieuwe norm in vrachtwagen aandrijftechniek heet Smesh-E-Axle en wordt mogelijk gemaakt door toepassing van de innovatieve en gepatenteerde SmeshGear versnellingen, het volledig elimineren van haakse overbrengingen, een innovatieve koppeling van twee elektromotoren én de zeer compacte maatvoering.


In 2020 wordt ons grote idee in de praktijk bewezen.

Meer weten?