Iedereen is bezig met schonere energie voor duurzaam transport. Nu is er een nieuwe vorm van duurzaam: Energie efficiëntie.
Want de schoonste energie is de energie die je niet verbruikt.

Wanneer je beseft dat in de praktijk zeker 50% van de voertuiggerelateerde kosten bestaan uit kosten voor energie, en dat circa 60% van deze energie bij diesel vrachtwagens al verloren gaat voordat het de wielen bereikt, dan is het helder dat zelfs een kleine efficiëntie verhoging een grote impact heeft. De Smesh-E-Axle staat voor indrukwekkende efficiëntie en levert een significante vermindering op van het energieverbruik doordat de beschikbare energie op de meest efficiëntie wijze wordt ingezet. Meer efficiëntie levert zodoende al snel minder op:

Minder verbruik

Minder slijtage

Minder uitstoot

undefined

Minder kosten

Hoe wij dat realiseren?


Door met efficiëntie als uitgangspunt de gehele aandrijflijn opnieuw te ontwerpen!

In onze aandrijflijn zijn de motoren én gepatenteerde SmeshGear versnellingen geïntegreerd in de achteras. Hiermee bedoelen we echt dat de gehele aandrijving nu in 1 lijn ligt en haakse overbrengingen tot het verleden behoren. Alle energie stroomt hierdoor in een lineaire beweging naar de wielen, en dat is een logische verbetering. Daar bovenop zijn er nog meer efficiëntie verhogende innovaties toegepast:

  • Dankzij SmeshGear én slim motor management blijven de elektromotoren in het optimale toeren werkgebied.
  • Is het vermogen niet nodig? Dan schakelt 1 motor uit, dat scheelt de helft!
  • SmeshGear versnellingen hebben een rendement van 100% vanaf 49 km/u.
  • Minder accu’s en kleinere motoren volstaan om de gewenste prestaties te leveren.
  • Verhoogde remenergie regeneratie dankzij schokvrij schakelen onder vollast.

Zo ontstaat de aandrijflijn van morgen, en wat ons betreft wordt dit snel de nieuwe standaard.

“De energie die je niet verbruikt hoef je niet op te wekken of op te slaan,
dat is pas echt duurzaam.”

Senja Boom | Specialist alternatieve energiebronnen

Duurzaam ondernemen gaat niet alleen over besparen van energie of uitstoot maar ook over financieel gezond ondernemen op de lange termijn. De keuze voor de juiste energiebron om uw wagenpark in beweging te krijgen is geen makkelijke keuze. Wordt het diesel, waterstof of toch batterijen? Een verkeerde keuze heeft grote impact op uw verdienmodel.

Een vrachtwagen uitgerust met de Smesh-E-Axle aandrijflijn is toekomstbestendig dankzij het lage verbruik en de modulaire opzet van de range extender. De Smesh-E-Axle wordt aangedreven door elektriciteit, hoe deze wordt opgewekt maakt niet uit. Komt er in de toekomst een energiedrager beschikbaar die beter bij de bedrijfsvoering en milieudoelstellingen past? Dan vervang je de huidige range extender door een andere, dat is alles.

Zo ben je altijd in staat om de juiste keuze voor een energiedrager te maken. Je stapt met beperkte kosten over en dankzij het lage verbruik verdient een vrachtwagen met Smesh-E-Axle zichzelf op korte termijn terug. Zo verleng je niet alleen de levensduur van de vrachtwagen maar behoud je als transporteur ook flexibiliteit in je bedrijfsvoering.

Minder is het nieuwe meer.

Benieuwd wat minder voor de TCO betekent?